ACÉLKOCKA

 

 

 

TÁJÉKOZTATÁS!
 
2019/2020 tanévre OKJ rendszerű Honvéd Altiszt szakképzést az MH Altiszti Akadémia nem hirdet meg.
 
 
A 2019/2020 tanévtől induló Acélkocka Altisztképzési Rendszerről az alábbi linken tájékozódhat!
 
A 2019-es ACÉLKOCKA Altiszti Alapfelkészítés felvételi eredményei
a kétkörös felvételi első szakaszában az alábbi linken találhatóak!

logo ren

Megtörtént az idei év első bevonulása: csaknem kilencvenen újonc - szerződéses legénységi állományú katona, valamint szerződéses pályakezdő tiszt és altiszt - lépett be február 1-jén, hétfőn reggel a szentendrei MH Altiszti Akadémia kapuján.

A tizennégy hetes alapkiképzésre érkezők - miután az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság munkatársainál elvégezték a szükséges adategyeztetést - a leendő alakulataik személyügyeseinek aláírták a szerződéseiket.

A bevonulók ezt követően általános orvosi és fogorvosi vizsgálaton vettek részt, illetve megkapták a kötelezően előírt védőoltásokat is. 

A bevonulók számára a „katonává válás” következő lépcsőfoka a ruházati anyagaik - azaz a gyakorló ruházat, a bakancs, a sapka, az esővédő és a málhazsák - átvétele, illetve a szálláshelyeik elfoglalása volta. 

Az újoncok az előttük álló három és fél hónapban az alakulat Mecséri János Kiképző Osztálynál szerzik meg a katonai élethez szükséges legfontosabb ismereteket, majd ezt követően - a tervek szerint május első felében - ünnepélyes katonai esküt tesznek. 

Fotó: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy

A weboldalon cookie-kat használunk. (részletes tájékoztató)