Kinizsi Pál Oktatási Osztály

Légvédelmi és Vegyivédelmi Oktatási Alosztály

54 863 02 azonosító számú

Parancsnoki ágazat

Légvédelmi rakéta és tüzér szakmairány

ABV-védelmi szakmairány

 

Az alosztály feladatkörébe tartozó szakmairányok rövid jellemzése:

A parancsnoki ágazaton tanuló honvéd altiszt-jelöltek, az ágazat feladatinak és tantárgyainak megfelelően átfogó képet kapnak a Magyar Honvédség összhaderőnemi szintű felépítéséről, ami elősegíti felkészülésüket különböző parancsnoki beosztások ellátására.

 

 

A Légvédelmi rakéta és tüzér szakmairányon a honvéd altiszt-jelöltek felkészülnek a haza légvédelmére, a szakirányhoz tartozó légvédelmi rakéta fegyver rendszerek megismerésén keresztül azok üzemeltetési és harcászati lehetőségeit elsajátítva. Képesek lesznek kisalegység parancsnoki beosztásban a szakmai feladatok ellátására. 

Az ABV- védelmi szakmairányon a honvéd altiszt-jelöltek a képzés végére azokat a CBRN (chemical biological radiological and nuclear) védelemmel kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismereteket, valamint parancsnoki és szakmai munkafolyamatokat sajátíthatják el, amelyeket a Magyar Honvédség katonai szervezeteinél vegyivédelmi beosztást betöltő altisztek végeznek. Ezen kívül alkalmasak lesznek katasztrófa védelmi feladatokban való közreműködésre is.

A képzésekkel kapcsolatos konkrét tantárgyi leírásokat valamint vizsgakövetelményeket a https://www.nive.hu/ oldalon megtalálja.

A szakmairányok speciális feladatkörének megfelelően a honvéd altiszt-jelöltek beosztásba elsősorban a MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakéta Ezred (Győr) és a MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj (Székesfehérvár) állományába kerülnek.

A weboldalon cookie-kat használunk. (részletes tájékoztató)